Számlanyitás

Mire kell figyelni bankszámla választáskor?

 A bankszámla kiválasztásánál első körben a bankolási szokásaidat kell végiggondolni. Többek között azt, hogy érkezik-e rendszeres utalás (például fizetés) a számládra, és ha igen, jellemzően mekkora összegről van szó. Hány alkalommal utalsz másoknak (embereknek, cégeknek), rendeznéd-e a bankszámládról a rezsikiadásokat, a telefonszámlát és hasonló költségeket. 

 A bankszámla választásnál figyelni kell ugyanakkor arra, hogy a bankszámládhoz tartozó számlacsomag milyen szolgáltatásokat tartalmaz és ezekért összesen mennyit kell fizetni. Vannak olyan bankszámlák, amelyeknél a havi díj alacsonyabb és a különböző tranzakciók drágábbak. Akadnak olyanok, amelyeknél a havi díj magasabb, de a tranzakciók olcsóbbak. Ha például minden hónapban sok tranzakciót hajtasz végre, akkor az is elképzelhető, hogy a bank 0 forintos számlavezetési ajánlatot ad. De van példa arra is, hogy a számlafenntartás teljesen ingyenes. Ez abban az esetben valószínű, ha például sokszor használod vásárlásra a számlához tartozó bankkártyádat vagy több csoportos beszedési megbízást adsz. Ezeken a tranzakciókon a bank másoktól be tudja szedni a számlafenntartás költségeit.

Van teljesen ingyenes bankszámla is?

 Létezhet teljesen ingyenes összköltségű bankszámla a bankok kínálatában, amelyért -legalább az első 1-2 évben- egyáltalán nem kell fizetni semmilyen szolgáltatásért vagy jóváírást kapsz.

  • 0 Ft számlavezetési díj
  • 0 Ft tranzakciós illeték
  • 0 Ft átutalási díj
  • 0 Ft éves kártyadíj
Akár 3 ÉVIG Ingyenes
Bankszámla

ONLINE DÍJMENTESEN TÁJÉKOZTATUNK, mielőtt bankszámát nyítsz, kérd ki véleményünket, töltsd ki az alábbi űrlapot, visszahívunk.

Kérjük írja le pár szóba, miben lehetünk a segítségére!