HACCP

Élelmiszerbiztonsági ajánlások vendéglátó létesítmények újranyitásához (2021. tavasz)

Valamennyi csoportra vonatkozó ajánlás

Várhatóan napokon belül újra kinyithatnak – a szükséges járványvédelmi intézkedések betartása mellett – a vendéglátóhelyek szabadtéri helyiségei. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összefoglalta azokat az élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai ajánlásokat, amelyek a járványügyi elvárásokkal összhangban megkönnyítik a vendéglátóhelyek biztonságos újra nyitását, működtetését, a vendégek és a személyzet egészségének megóvását.  A NÉBIH ajánlását tesszük most közzé.

MIRE KELL ODAFIGYELNI?

Miben állunk rendelkezésére?

Felülvizsgálat esetén

tavalyi ár -20 % kedvezményében részesítjük

online felmérés esetén

Ezenkívül számos kedvezményben is részesítjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Szolgáltatásaink: Érintésvédelem Tűzvédelmi szabványoság dokumentáció elkészítése, felülvizsgálata; Munkavédelmi szabályzat elkészítése; Munkavédelmi oktatás; Tűzvédelmi oktatás; Üzemorvos szolgáltatás; Tűzoltó készülék, tűzoltó készülék éves felülvizsgálata; Munkahelyi kockázatértékelés, dokumentáció elkészítése; HACCP kézikönyv kidolgozása, felülvizsgálata; Törvény által Állandó megbízás havonta vagy negyedévente; Rágcsálóírtás; Légkondicionáló berendezés tisztitás, karbantartása; Balesetbiztosítás; Felelősségbiztosítás.

Kémiai kockázatbecslésre miért van szükség?

A veszélyes anyagok és készítményekkel való tevékenység (felhasználás, forgalmazás) esetén kéri az ÁNTSZ ezt az elemzést, ilyen veszélyes készítmény minden olyan tisztítószer amelynek a flakonján megtalálható a veszélyességi szimbólum.

MUNKAVÉDELEM: Személyi hatálya a munkavállalóra és munkáltatóra egyaránt vonatkozik független annak állampolgárságától, lakhelyétől. A munkavédelemnek két fő területét különböztetjük meg: a munkabiztonságot és a munkaegészségügyet.

Terasz: asztalok, székek, etetőpultok „szellős” elhelyezése (1,5–2 m-es védőtávolság), fogyasztói edények védelme, asztali ízesítők védelme (egy adagos, csomagolt kiszerelés javasolt), fertőtleníthető étlapok, fertőtlenítőszeres tisztítás minden vendég után (asztal, székek, etetőpult, étkezési hely környéke), biztonságos, zárt hulladékgyűjtés megszervezése, járványügyi előírásokat betartó személyzet, kézfertőtlenítési lehetőség a vendégek részére is. Az egyszerre étkezők létszámához viszonyítva csökkentsék a kihelyezett fogyasztói edények, eszközök számát, illetve kerülendő az előre terítés is. Fokozottan ügyelni kell az asztalokon elhelyezett „közhasználatú” eszközök (pl. só- és borsszóró, ecetes üvegek stb.) tisztán tartására, fertőtlenítésére. Átmenetileg célszerűbb kis, egyéni – lehetőleg előrecsomagolt – adagok biztosításával kiváltani a használatukat.
TERASZ NYÍTÁS
A takarítást, fertőtlenítést végző dolgozók védőeszközökkel való ellátása szintén nélkülözhetetlen. Számukramegfelelő, virucid hatású szereket szükséges biztosítani. - Az étterem, vendéglátóhely valamennyi helyiségének (ideértve az üzemi és a vendégek által is látogatható helyiségeket: teraszt, kerthelyiséget) szükség szerint, de legalább napi egyszer, illetve az igénybevételtől függően akár napi több alkalommal elvégzett fertőtlenítőszeres takarítása rendkívül fontos! - Fontos a megfelelő tisztító- és fertőtlenítőszerek kiválasztása. A szerek címkéjén minden esetben feltüntetik az alkalmazási területet, a hatásspektrumot, valamint a felhasználási utasítást, az alkalmazandó paraméterekkel együtt. A nem megfelelően megválasztott, vagy nem megfelelően alkalmazott szer álbiztonságot jelent.
Általános Higénia

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT MOST:

Kérjük írja le pár szóba, miben lehetünk a segítségére!
Ügyintézés most!